Kau Yang Tak Mengerti
this site the web

Nabi palsu, Rasul Melayu dijatuhkan hukuman ... siapa lebih sesat?

MAHKAMAH Tinggi Syariah Shah Alam pada 21 Oktober lalu menjatuhkan hukuman penjara 10 tahun, denda RM16,500 dan enam sebatan terhadap lelaki yang mendakwa dirinya 'Rasul Melayu', Abdul Kahar Ahmad. Lelaki itu dituduh mengikut Seksyen 7, 8(a), 10(b), 12 dan 13 Enakmen Tatacara Jenayah Syariah Selangor, 1995 kerana menyebarkan doktrin palsu, mengaku diri seorang rasul, mempersendakan agama, menyebarkan pendapat bertentangan fatwa dan mengingkari dan melanggar arahan mufti, empat tahun lalu. -

Memang jelas jika dia mendakwa dirinya adalah Nabi maka dia jatuh murtad, akan tetapi dalam kes ini pihak manakah yang jauh lebih sesat?

Orang yang murtad hanya dijatuhkan hukuman penjara dan sebatan, ini hukuman pondan-pondan yang sesat. Tidak ada beza kesesatan nabi palsu ini dengan kesesatan akidah jabatan-jabatan agama Islam Malaysia, mufti-mufti, ulama-ulama, mahkamah-mahkamah syariah Malaysia atau apa-apa pertubuhan Islam yang menyokong atau mendiamkan diri terhadap sistem perundangan karut ini. Ini bukan hukum Islam, mereka ini tak ubah seperti paderi-paderi atau ketua-ketua agama Yahudi dan Nasrani, yang minda hukum-hukum tuhan mengikut nafsu mereka dan nafsu pemimpin-pemimpin mereka. Celaka ke atas mereka ini, laknat ke atas mereka ini dunia dan akhirat kerana meminda ayat-ayat Allah SWT, tidak menghukum dengan undang-undang yang ditetapkan oleh Allah SWT yang disampaikan melalui lidah Nabi Muhammad SAW.

Pada zaman sahabat mereka memerangi nabi-nabi palsu di zaman mereka dan nabi-nabi palsu itu dijatuhkan hukuman "mati" bukan denda. Hukuman denda hanya layak bagi mereka yang bacul sahaja, tidak mampu menyatakan kebenaran. Kesimpulannya, istitusi-institusi yang mendakwa mereka sebuah pertubuhan agama islam, tidak kira Jabatan-Jabatan Agama Islam, tidak kira Mahkamah-Mahkamah Syariah, Mufti-Mufti "1 Malaysia", Ulama-ulama "1 Malaysia" dan atau apa-apa aje, mereka adalah sesat pada kaca mata agama Islam yang lurus, tetapi kalau menerusi kaca mata "1 Malaysia" mereka tak sesat malah di highway "1 Malaysia".

Bagaimana bangsat-bangsat agama ini hendak menyeru "amar maaruf nahi mungkar"? Lagak sahaja, mereka sebenarnya penyubur kemungkaran di Malaysia. Celaka ke atas bangsat-bangsat agama, celakalah bangsat-bangsat agama di mana sahaja mereka berada, kami umat Islam di negara ini mendoakan kelaknatan ke atas bangsat-bangsat agama dunia dan akhirat.

Rujukan

0 komen:

Related Posts with Thumbnails
 

Pasai Blog Ini

MERDEKA bukan pada mata, juga pada minda, rakyat boleh bersuara atau mempunyai pandangan sendiri. Negara kita mengamalkan sistem demokrasi, oleh itu sistem kerajaan terdiri daripada dua golongan iaitu pemerintah dan juga pembangkang. Pembangkang adalah sebahagian daripada sistem kerajaan berdemokrasi, bukan pengkhianat negara! Hanya mereka yang bodoh yang tak memahami erti demokrasi, takkan dapat memahaminya. Peranan pembangkang adalah mengimbangi sesebuah kerajaan, supaya pemerintah yang memerintah tidak menggunakan kuasa sewenangnya. Sesebuah kerajaan bukanlah seperti kelab bola, maka kita sebagai rakyat Malaysia harus lebih bertanggung jawab kepada negara dan bukan parti politik yang dipuja. Angguk punya angguk menyembah pemimpin, menyembah ketua, menyembah raja,... penyakit negara membarah dan makin parah. Adakah kita mahu sejarah hitam tanah melayu (suatu BALA, bencana, musibah) berulang? Ini janji Allah swt. kepada mereka yang mengkhianati amanah-Nya.

Lain-lain