Kau Yang Tak Mengerti
this site the web

Malaysia di mata dunia

Petikan daripada berita Yahoo! (sumber AFP):
End 'charade of justice' in Malaysia's Anwar trial: HRW
KUALA LUMPUR, March 24, 2010 (AFP) – Human Rights Watch Wednesday urged Malaysia to drop sodomy charges against opposition leader Anwar Ibrahim, condemning the case as a "charade of justice".
sumber Yahoo! News.
terjemahan :
Akhiri 'permainan keadilan' di Malaysia dalam perbicaraaan Anwar: HRW
KUALA LUMPUR, 24 Mac 2010 (AFP) - Pemerhati Hak Asasi Manusia pada hari Rabu mendesak Malaysia untuk mengugurkan tuduhan sodomi terhadap pemimpin pembangkang Anwar Ibrahim, dan mengutuk kes ini sebagai sebuah "permainan keadilan".

1Malaysia tak tahu, tapi 1 DUNIA tahu mahkamah Malaysia adalah mahkamah kanggaru. Apa yang perlu dikisahkan kerana 1Malaysia ada APCO, badan pemikir Yahudi untuk 1Malaysia.

0 komen:

Related Posts with Thumbnails
 

Pasai Blog Ini

MERDEKA bukan pada mata, juga pada minda, rakyat boleh bersuara atau mempunyai pandangan sendiri. Negara kita mengamalkan sistem demokrasi, oleh itu sistem kerajaan terdiri daripada dua golongan iaitu pemerintah dan juga pembangkang. Pembangkang adalah sebahagian daripada sistem kerajaan berdemokrasi, bukan pengkhianat negara! Hanya mereka yang bodoh yang tak memahami erti demokrasi, takkan dapat memahaminya. Peranan pembangkang adalah mengimbangi sesebuah kerajaan, supaya pemerintah yang memerintah tidak menggunakan kuasa sewenangnya. Sesebuah kerajaan bukanlah seperti kelab bola, maka kita sebagai rakyat Malaysia harus lebih bertanggung jawab kepada negara dan bukan parti politik yang dipuja. Angguk punya angguk menyembah pemimpin, menyembah ketua, menyembah raja,... penyakit negara membarah dan makin parah. Adakah kita mahu sejarah hitam tanah melayu (suatu BALA, bencana, musibah) berulang? Ini janji Allah swt. kepada mereka yang mengkhianati amanah-Nya.

Lain-lain